Župan Jesenic je svetniku grozil s fizičnim obračunom

Občinski svetnik Robert Pesjak trdi, da ga je jeseniški župan in poslanec državnega zbora Tomaž Tom Mencinger v lokalu obtožil kraje stanovanj in mu nato še grozil s silo. Župan navedb ne komentira.

Objavljeno
22. oktober 2009 22.35
Blaž Račič
Blaž Račič
Jesenice - Jeseniški župan in poslanec državnega zbora Tomaž Tom Mencinger (SD) se je pred dnevi v enem od gostinskih lokalov na Jesenicah zapletel v besedni spopad z občinskim svetnikom Robertom Pesjakom (LDS). Župan je uporabil številne neprimerne izraze, je dejal Robert Pesjak in dodal, da se z županom, ki je bil po njegovem mnenju vinjen, po tem ni več hotel pogovarjati. Zato je svojemu kolegu, s katerim se je pred tem pogovarjal, dejal, naj »tega idiota pusti pri miru«. Po Pesjakovih besedah je izjava župana tako razburila, da mu je zagrozil s fizičnim napadom, vendar grožnje ni uresničil. Mencinger svetnikovih navedb za Delo včeraj ni hotel komentirati.

Svetnik Robert Pesjak je povedal, da sta se srečala po naključju in da je župan v kratkem razgovoru njemu in jeseniški LDS očital krajo občinskih stanovanj, ko je jeseniško podjetje Dominvest, ki upravlja z občinskimi stanovanji, vodil nekdanji direktor Jože Zidar, tedaj tudi svetnik LDS v jeseniškem občinskem svetu.

 

Župan Tomaž Tom Mencinger je za Delo včeraj dejal, da navedb svetnika ne namerava komentirati in da bo Pesjak lahko na katerem drugem naslovu pojasnil, kaj se je dejansko zgodilo. Na vprašanje Dela, ali s tem misli na sodišče, je župan odvrnil, da bo o tem še razmislil.

 

Več v petkovi tiskani izdaji Dela