Župani k ministru zaradi vozniških izpitov

Sestanka so se udeležili predstavniki dvanajstih občin in se dogovorili, da bodo pravilniku še naprej nasprotovali.

Objavljeno
09. september 2014 17.51
Ljubljana 7.5.2012, avto sola foto: Tomi Lombar
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica

Ilirska Bistrica - Včeraj so se ponovno sestali župani nekaterih občin, ki še vedno nasprotujejo novemu pravilniku o izpitnih centrih. Sestanka so se udeležili predstavniki dvanajstih občin, ti pa so se dogovorili, da bodo z nasprotovanjem pravilniku, ki bo uveljavljen prihodnji teden, nadaljevali in to po legalni poti.

»Najprej bomo zahtevali sestanek z novim ministrom, na katerem mu bomo predstavili problematiko in izračune, za koliko se bodo občanom zaradi novega pravilnika povečali stroški. Če nam minister ne bo prisluhnil, se bomo odločili za naslednje korake, nazadnje, če bo treba, tudi za ustavno presojo,« je včeraj povedal brežiški župan Ivan Molan, ki je ponovno opozoril, da novi pravilnik ne pomeni varčevanja, pač pa nadaljevanje centraliziranja države.

Emil Rojc, župan Ilirske Bistrice, v kateri je peticijo proti ukinitvi možnosti opravljanja vozniškega izpita podpisalo več kot 300 ljudi, je pojasnil, da protest ne bi bil tako velik, če jim predstavniki države že prej ne bi ukinili geodetsko, davčno in še katero upravo.