Al Zavahiri Obamo označil za kriminalca

Ob tem je ameriškega predsednika obtožil, da je pokazal le malo interesa za zajezitev širjenja judovskih naselbin na okupiranem Zahodnem bregu, medtem ko pritiska na arabske države, naj Izraelu še bolj popustijo.

Objavljeno
28. september 2009 20.25
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Dubaj - Drugi človek teroristične mreže Al Kaida Ajman al Zavahiri je v zvočnem posnetku, ki ga je danes objavila arabska televizijska mreža Al Džazira, ameriškega predsednika Baracka Obamo označil za kriminalca, ki si zatiska oči pred širitvijo judovskih naselbin na zasedenih palestinskih ozemljih. "Ali smo ugotovili resnico o Obami kriminalcu ali se mora v Kabulu, Bagdadu, Mogadišu in na območju Gaze zgoditi še več zločinov, da bomo prepričani," se je v posnetku, katerega pristnosti še niso preverili, vprašal al Zavahiri.

"Obama dovoljuje, da se naselbin na Zahodnem bregu in okoli Jeruzalemu širijo, pri čemer kaže le malo obžalovanja, medtem pa pritiska na okoliške arabske voditelje, naj še bolj popustijo," je dejal.

Desna roka vodje Al Kaide Osama bin Laden je slednje povedal v posnetku, v katerem je sicer hvalil nekdanjega vodjo pakistanskih talibov Bajtulaha Mehsuda, ki je bil minuli mesec ubit v ameriškem zračnem napadu.