Ali je pilot v letalu?

Ne, mariborski župan je v Rusiji, na gospodarski konferenci! In se oglaša po facebooku.

Objavljeno
11. december 2014 20.16
Urban Červek, Maribor
Urban Červek, Maribor
V kultnem filmu z zgornjim naslovom med nesrečo na krovu letala najprej utripa napis Brez panike!, nekoliko pozneje, ko se stvari zaostrijo, se vklopi napis Panika!. Še kakšen drug prizor iz obešenjaške parodije spominja na razmere v Mariboru. Novoletne lučke še gorijo, ogrevanje deluje, a v veselem decembru za mnoge ni veliko razlogov za veselje.

Medtem ko se vrstijo protesti kulturnikov, nevladnikov in brezposelnih proti napovedanemu drastičnemu varčevanju, ki jim bo vzelo še tisto malo denarja za preživetje, glavnega, ki bi moral ljudi vsaj poskusiti pomiriti, v Mariboru ni. Ne, župan je v Rusiji, na gospodarski konferenci! In se oglaša po facebooku.

V petek smo slišali, kako je občina na tleh in kakšne bodo posledice, v ponedeljek, ko so meščani komaj dojeli razsežnost napovedanega varčevanja, je bil župan že na letalu za Moskvo. Razburjenim ljudem zato zdaj v imenu občinskega vodstva odgovarjata v. d. direktorja mestne uprave in pravkar imenovana podžupanja, oba novinca v prostorih občine.

Saj bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno. Vprašanje, ali vemo, kam gremo, sploh ni več pravo, zdaj nas zanima le še to, ali je pilot sploh v letalu. In če pride predsednik vlade v Maribor na odprtje prostorov in prednovoletno srečanje svoje stranke ter na nogometno tekmo, nima pa časa za obisk drugega največjega mesta, ki mu teče voda v grlo, je omenjeno vprašanje upravičeno tudi za državo v celoti.