Alkohol ubija - dobesedno

Nepopravljivega alkoholika iz kanadskega mesta Quebec Rogerja Walsha, ki so ga že devetnajstkrat obsodili zaradi vožnje v vinjenem stanju, so obsodili na dosmrtni zapor zaradi smrti invalidke.

Objavljeno
12. september 2009 16.23
Slovenec spije 8.8 litrov alkohola letno
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Quebec - Nepopravljivega alkoholika iz kanadskega mesta Quebec Rogerja Walsha, ki so ga že devetnajstkrat obsodili zaradi vožnje v vinjenem stanju, so obsodili na dosmrtni zapor zaradi smrti invalidke na vozičku Anee Khoudaverdian, ki je umrla lani v prometni nesreči.

57-letni Walsh je Khoudaverdianovo s svojim enoprostorcem povozil oktobra lani, prav na njen 47. rojstni dan. Z mesta nesreče je pobegnil, a ga je policija ujela deset kilometrov daleč od kraja zločina. Tudi tokrat je vozil pod vplivom alkohola.

 

Walsh je krivdo za smrt invalidke zaradi nepazljive vožnje in kršenje sodne prepovedi prekomernega pitja priznal že decembra lani. V njegovem dosjeju je poleg 19 obsodb zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi 114 obsodb zaradi fizičnih napadov, groženj, vlomov in kraje.

 

Tožilec Joey Davis je ob razsodbi dejal, da je to prvi primer v zgodovini kanadskega sodišča, ko so pijanega voznika obsodili na dosmrtno ječo. Sestra žrtve Clara Khoudaverdian pa je dejala, da se s tem ustvarja zgodovina, tudi za njeno sestro.