Aretirali mafijskega šefa Di Laura

Italijanska policija je v mestu Casalnuovo severovzhodno od Neaplja aretirala mafijskega šefa in voditelja enega najpomembnejših mafijskih klanov na območju Neaplja, 31-letnega Vincenza Di Laura.

Objavljeno
27. marec 2007 21.29
Sojenje mafijskemu šefu Vincenzu Di Lauri
Rim - Italijanska policija je danes v stanovanju v mestu Casalnuovo severovzhodno od Neaplja aretirala mafijskega šefa in voditelja enega najpomembnejših mafijskih klanov na območju Neaplja, Vincenza Di Laura. 31-letni Di Lauro je postal vodja istoimenskega klana potem, ko so oblasti septembra 2005 aretirale njegovega očeta Paola.

Klan Di Lauro obvladuje preprodajo drog v revnih neapeljskih okrožjih Scampia in Sacondigliano, notranji spori, ki so pretresali klan, pa so v letih 2004 in 2005 na območju Neaplja terjali okoli 130 žrtev.

"Prijetje ubežnika, kot je Di Lauro, je izrednega pomena," je dejal namestnik italijanskega notranjega ministra Marco Minniti. Vicenzo Di Lauro se je pred oblastmi skrival vse od junija 2006, ko so ga izpustili iz zapora, z njim pa oblasti povezujejo več umorov, ki so se zgodili v Neaplju v zadnjih tednih.