Bela hiša: Vesoljskih bitij ni

Ameriška vlada je uradno zanikala obstoj dokazov o zunajzemeljskem življenju.

Objavljeno
09. november 2011 15.00
Posodobljeno
09. november 2011 20.08
Li. K.
Li. K.

WASHINGTON – Phil Larson iz urada za znanost in tehnologijo v Beli hiši je podal uradno izjavo, »da ameriška vlada nima dokazov, da obstaja življenje zunaj našega planeta, prav tako ni bil nobeden človek v stiku z zunajzemeljskimi bitji.« »Kredibilnih podatkov o tem, da bi kar koli skrivali pred javnostjo, ni,« je še zapisal. To je prav gotovo udarec za vse ljubitelje teorij vesoljske zarote.

Američani hočejo resnico

V Beli hiši so se za ta korak odločili, ker je okoli 12 tisoč ljudi podpisalo peticijo, v kateri so vlado pozvali, naj formalno prizna stike med zunajzemeljskimi bitji in človeško raso.  Še pet tisoč drugih pa je zahtevalo, da Bela hiša prizna, da ve za njihov obstoj. Peticiji sta bili objavljeni na spletni strani Bele hiše We are the people, ki je namenjena pritožbam in željam državljanov.

Stik je malo verjeten

Larson sicer v svoji izjavi verjetnosti o obstoju vesoljcev ni popolnoma zanikal, saj je dejal, da mnogi znanstveniki in matematiki verjamejo, da nekje »med trilijoni in trilijoni zvezd življenje vendarle obstaja«. Da bi ljudje z njimi vzpostavili stik, pa je zelo malo verjetno.