Berlusconi prestal operacijo čeljusti

Italijanski premier Silvio Berlusconi je danes prestal štiriurno operacijo obraza, s katero so kirurgi poskušali popraviti poškodbe, ki mu jih je leta 2009 zadal duševno moteni moški. Ta mu je namreč v glavo vrgel kipec milanske katedrale.

Objavljeno
07. marec 2011 17.52
Mo. B., delo.si
Mo. B., delo.si
Rim - »Berlusconi je danes prestal operacijo čeljusti in obraza,« je povedal osebni zdravnik italijanskega premiera Alberto Zangrillo. Dejal je, da je od napada leta 2009 Silvio Berlusconi težje premikal čeljust, zato so z današnjo operacijo poskušali obnoviti njegovo sposobnost žvečenja.

»Zdaj je v odličnem stanju,« je še povedal zdravnik. Premiera so že spustili v domačo oskrbo. V svoji milanski vili bo tako počival do četrtka, ko se bo udeležil pomembnega sestanka vladnega kabineta.

Po napadu se italijanski premier več kot dva tedna ni prikazal v javnosti. Kipec gotske katedrale mu je namreč zlomil dva zoba, nos in prebil ustnico, zaradi česar so ga hospitalizirali. Njegov napadalec je bil sicer duševni bolnik, ki mu je sodišče po incidentu odredilo še leto dni v psihiatrični bolnišnici.