Berlusconi že napoveduje vrnitev

Odstopljeni italijanski premier je v pismu sporočil, da se vrača v vlado.

Objavljeno
13. november 2011 14.20
Posodobljeno
13. november 2011 14.20
M. U./STA
M. U./STA
RIM – Niti 24 ur ni minilo od odstopa Silvia Berlusconija, ko je ta v pismu, ki ga je poslal vodji manjše stranke Desnica, že napovedal vrnitev v politiko. Ponosen na vse, kar je njegova vlada dosegla v tem mandatu, je napovedal, da se že veseli novega vstopa v vlado skupaj z Desnico.

Politika malih izsiljevanj in oportunizma

Berlusconi je poudaril, da je njegova vlada padla, ker je v parlamentu prevladala politika malih izsiljevanj in oportunizma, ki je značilna za italijansko politiko. Kot ključni greh mandata je označil sodelovanje Gianfranca Finija in njegovih pristašev v koaliciji, ki bi sicer mandat izpeljala do konca.

Izjemno delo Berlusconijevega ministrskega zbora

Berlusconi je zapisal še, da je njegova vlada v tri leta in pol trajajočem mandatu sredi hude finančne krize opravila izjemno delo in da je država z dvema sprejetima protikriznima paketoma sredi poletja že veliko naredila. Berlusconijeva stranka Ljudstvo svobode je sicer napovedala podporo tehnični vladi dvakratnega evropskega komisarja Maria Montija, vendar pod pogojem, da bo njegov program sledil reformnim zahtevam Evropske centralne banke.