Berlusconi zanika zabave »bunga-bunga«

Nekdanji italijanski premier je zanikal spolne odnose z mladoletnico in zlorabo položaja.

Objavljeno
19. oktober 2012 11.31
Posodobljeno
19. oktober 2012 11.45
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Milano − Na sodišču v Milanu se danes nadaljuje sojenje Silviu Berlusconiju v sodnem procesu Ruby, v katerem nekdanjemu italijanskemu premieru očitajo intimne odnosov z mladoletno prostitutko in zlorabo položaja. Današnje obravnave se je udeležil tudi Berlusconi, ki je pred sodiščem zanikal, da bi gostil zloglasne zabave »bunga-bunga«, imel spolne odnose z mladoletnico in s pritiski na policijo zlorablja svoja pooblastila.

Berlusconi je obtožen, da je plačeval za spolne usluge maroške prostitutke Karime El Mahrug, bolj znane kot Ruby, ko ji je bilo le 17 let. Poleg tega mu očitajo še, da je zlorabil svoj položaj, ko je maja 2010 pri policiji posredoval za njeno izpustitev, potem ko so jo zalotili pri kraji v trgovini.

»Nikoli nisem imel intimnih odnosov z njo,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sodišču povedal 76-letni Berlusconi in dodal, da je bil prepričan, da je stara 24 let. Odločno je zavrnil, da bi se v njegovi vili nedaleč od Milana kdaj koli odvijale zabave s spolnimi igricami. Izraz »bunga-bunga« je bil po njegovih besedah tako le šala, ki jo je pripovedoval, preden so jo pograbili italijanski mediji.

Nekdanji italijanski premier je sodišču še povedal, da ni nikoli poskušal vplivati na milansko policijo, ampak da se je s posredovanjem za izpustitev zgolj poskušal izogniti diplomatskemu incidentu, saj je menil, da je Karima nečakinja nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

Sojenje v primeru Ruby se je na sodišču v Milanu sicer začelo aprila lani. Če bodo Berlusconiju dokazali krivdo, bi lahko za zapahi preživel precej let − najvišja zagrožena kazen za koriščenje spolnih uslug mladoletnih prostitutk v Italiji je namreč tri leta zapora, za zlorabo položaja pa 12 let.