Bin Laden še živ?

Poveljnik talibanskih operacij v vzhodnem in jugovzhodnem Afganistanu mula Dadula je izjavil, da je Osama bin Laden živ in v stalnem stiku s svojimi najožjimi sodelavci.

Objavljeno
01. marec 2007 12.48
Osama bin Laden
London - Voditelj teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden je živ in v stalnem stiku s svojimi najožjimi sodelavci, je danes v izjavi, ki jo je objavila britanska televizija Channel 4, zatrdil poveljnik talibanskih operacij v vzhodnem in jugovzhodnem Afganistanu mula Dadula. Sam pa bin Ladna ni videl vse od padca talibanskega režima leta 2001, je še povedal Dadula.

"Vidijo ga le njegovi tovariši; med seboj si izmenjujemo sporočila o načrtih," je povedal Dadula, ki je pojasnil, da so srečanja voditeljev redka. Vendar bi bili o bin Ladnovi smrti hitro obveščeni, je bil prepričan.

Avtentičnosti omenjenih informacij sicer ni mogoče preveriti, Channel 4 pa ni pojasnil, od kod so dobili predvajani posnetek.

Dadula je povedal še, da imajo talibani v pripravljenosti še več sto samomorilskih napadalcev za napade na sile zveze Nato v Afganistanu.