Blair pristal na koncu letališke steze

Letalo britanske družbe British Airways, na katerem je bil tudi britanski premier Tony Blair z družino, je v torek zgrešilo pristajalno stezo na letališču v Miamiju.

Objavljeno
27. december 2006 12.17
Blair je včeraj predstavil prednostne naloge britanskega predsedovanja EU
Washington - Letalo britanske družbe British Airways, na katerem je bil tudi britanski premier Tony Blair z družino, je v torek zgrešilo pristajalno stezo na letališču v Miamiju, so sporočili predstavniki letališča in dodali, da pri tem ni bil nihče ranjen. Tiskovni predstavnik letališča Marc Henderson je pojasnil, da je letalo letelo predaleč in pristalo tam, kjer se je steza že končala.

Letalo vrste boeing 747-400 je zgrešilo pristajalno stezo pri pristajanju v torek ob 18.15 po krajevnem času. Da so bili na krovu omenjenega letala tudi Blair in njegova družina, je potrdila tudi tiskovna predstavnica ameriške tajne službe Kim Bruce.

Blair je bil z družino na poti na počitnice k članu glasbene skupine Bee Gees Robinu Gibbu v bližini Miamija. Za varnost britanskega premiera in njegove družine v času njegove obiska v ZDA je sicer zadolžena ameriška tajna služba, vendar njenih agentov na letalu ni bilo.