Bližnjevzhodna pogajanja morajo vključevati Jeruzalem

Kot je na obisku v Kairu poudarila Hillary Clinton, morajo bližnjevzhodna mirovna pogajanja vključevati tudi Jeruzalem. "Ni dvoma o tem, da mora pot v palestinsko državo vključevati vsa vprašanja, tudi vprašanje Jeruzalema," je dejala.

Objavljeno
04. november 2009 14.22
Mo.Z.
Mo.Z.
Kairo - Kot je na obisku v Kairu poudarila ameriška državna sekreterka Hillary Clinton, moraja bližnjevzhodna mirovna pogajanja vključevati tudi Jeruzalem. "Ni dvoma o tem, da mora pot v palestinsko državo vključevati vsa vprašanja, tudi vprašanje Jeruzalema," je na novinarski konferenci z egiptovskim zunanjim ministrom Ahmedom Abulom Gejtom v dejala vodja ameriške diplomacije. «Želimo vzpostaviti resnično palestinsko državo z resnično suverenostjo," je še dodala.

Clintonova, ki se je sešla tudi z egiptovskim predsednikom Hosnijem Mubarakom, je v Kairu poskušala tudi pojasniti svojo nedavno izjavo v Jeruzalemu, da zahteva Palestincev po takojšnji ustavitvi gradnje judovskih naselbin ni predpogoj za pogovore. "Naše stališče glede naseljevanja se ni spremenilo," je zagotovila.

 

Obisk Egipta je tako zadnji del poti njene bližnjevzhodne turneje.