Bo mejni spor rešen do konca leta?

Hrvaška premierka Jadranka Kosor pričakuje, da bo reševanje mejnega spora s Slovenijo in prilagajanje njihove zakonodaje evropski končana do konca leta ali z začetkom naslednjega.

Objavljeno
21. avgust 2009 18.44
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Split - Hrvaška premierka Jadranka Kosor je danes izrazila optimizem glede reševanja spora o meji s Slovenijo in odprave slovenske blokade hrvaških pristopnih pogajanj z EU. Izrazila je prepričanje, da "bo celotna zadeva končana do konca leta ali z začetkom naslednjega leta".


"Verjamem, da bomo končno našli rešitev za deblokado pogajanj, a ne morem reči nič bolj konkretnega, saj sva se tako dogovorila s slovenskim premierom Pahorjem. Torej, zdaj je na vrsti tiha diplomacija oziroma iskanje možnega okvira za končni dogovor," je ob obisku na Čiovu dejala Kosorjeva.

 

Glede svoje napovedi, da "bo celotna zadeva končana do konca leta ali z začetkom naslednjega leta", je Kosorjeva pojasnila, da pri tem misli tudi na delo, ki ga mora Hrvaška opraviti pri prilagajanju svoje zakonodaje evropski, in dodala, da bo to že prihodnji teden na dnevnem redu seje hrvaške vlade.