Bo reševanje zdaj učinkovitejše?

Pri iskanju indonezijskega potniškega letala, ki je s 102 človekoma na krovu izginilo minuli ponedeljek, od danes pomaga tudi ladja ameriške mornarice.

Objavljeno
10. januar 2007 11.28
V iskanju pogrešanega indonezijskega Boeinga so uporabili tudi transportno letalo Fokker-50
Džakarta - Pri iskanju indonezijskega potniškega letala, ki je s 102 človekoma na krovu izginilo minuli ponedeljek, od danes pomaga tudi ladja ameriške mornarice. Ameriška ladja Mary Sears je opremljena z najmodernejšimi sonarji in napravami za analizo satelitskih posnetkov, z njo pa bodo raziskovali morsko dno ob zahodni obali Sulawesija.

Tam je namreč indonezijska mornarica v globini 1500 metrov v ponedeljek odkrila velike kose kovine, vendar pa s svojo opremo ni mogla ugotoviti, ali gre za razbitino pogrešanega boeinga 737.

Iskanje na kopnem se nadaljuje

Sicer pa se je danes nadaljevalo tudi iskanje na kopnem. Težavni teren na Sulawesiju, ki ga v veliki meri pokriva džungla, preiskuje na tisoče vojakov, policistov in prostovoljcev. Helikopterji in letala območje preiskujejo iz zraka.

Letalo nizkocenovnega letalskega prevoznika Adam Air s 96 potniki in šestimi člani posadke je izginulo na poti z otoka Java na sever Sulawesija. V torek so oblasti sporočile, da naj bi letalo in nekaj preživelih našli v oddaljenem goratem območju na zahodu Sulawesija, vendar pa so se te navedbe izkazale za napačne, kar je sprožilo jezo med svojci potnikov. V petek pa so iskalno akcijo preusmerili na novo lokacijo.