Bo Sanader tožil hrvaške medije?

Nekdanji predsednik hrvaške vlade Ivo Sanader razmišlja o tem, da bi proti medijem v domovini sprožil pravni postopek zaradi poročanja o podrobnostih iz zasebnega življenja, je dejal Sanaderjev avstrijski odvetnik Werner Suppan.

Objavljeno
14. februar 2011 17.27
Ma. Ja., delo.si
Ma. Ja., delo.si
Zagreb - Kot poroča hrvaški Nacional, je Suppan danes potrdil izjavo Sanaderjevega hrvaškega odvetnika Gorana Suića, da nekdanji hrvaški premier salzburških organov pregona ne namerava tožiti zaradi fotografij znotraj celice, ki jih je posnela neznana oseba, objavili pa so jih nekateri hrvaški mediji. Hkrati je Suppan dejal, da Sanader zaradi posega v zasebnost razmišlja, da bi postopek sprožil ravno proti hrvaškim predstavnikom sedme sile.

Pred kratkim so se v nekaterih hrvaških medijih namreč pojavile fotografije nekdanjega hrvaškega premiera v celici salzburškega zapora. Direktor zapora Dietmar Knebel je tedaj zanikal, da bi Sanaderja fotografiral eden izmed uslužbencev zapora, in dodal, da ga prav gotovo niso posneli niti zaporniki, saj nimajo mobilnih telefonov ali drugih naprav za snemanje. Kasneje so v zaporu izvedli menda že prej načrtovano preiskavo, med katero so po besedah direktorja sicer našli nekaj predmetov, ki jih zaporniki ne bi smeli imeti.