Brown: Laburisti bodo spremenili svet

Gordon Brown je na konferenci Laburistične stranke povedal, da bodo volivci na volitvah sprejeli "največjo odločitev generacije." Napovedal je boj proti kriminalu in obljubil večje število neprofitnih stanovanj za samske matere.

Objavljeno
29. september 2009 20.44
Mo. B.
Mo. B.
London - Gordon Brown je danes na vsakoletni konferenci britanske Laburistične stranke povedal, da bodo volivci na junijskih volitvah naslednje leto sprejeli "največjo odločitev generacije." Člane stranke pa je označil za "borce, ki bomo spremenili svet, saj smo ga enkrat že spremenili in to bomo ponovili."

Članom stranke je povedal, da je v času gospodarske krize ukrepal hitro in odločno, medtem ko so bile odločitve Konservativne stranke vedno napačne, piše BBC. "Konservativna stranka je bila soočena z gospodarsko odločitvijo stoletja in sprejela je napačno odločitev," je pojasnil.

Raziskava javnomnenjskega podjetja Ipsos Mori kaže, da Konservativna stranka uživa 36 odstotno podporo, medtem ko bi Laburistično stranko podprlo 24 odstotkov volivcev in Liberalne demokrate 25 odstotkov vprašanih.

Politika, ki jo bo ubrala Laburistična stranka, obsega reformo volilnega sistema, moč za odpoklic poslanca, večje število brezplačnih mest v vrtcih za revne družine in neprofitna stanovanja za samske matere.

Na oder je stopila tudi tudi žena Gordona Browna Sarah, ki je v svojem govoru izkazala spoštovanje svojemu možu. Dejala je, da Brown "ni svetnik, vendar sva skupaj prestala mnogo težkih in lepih trenutkov in tako bo ostalo za vedno." Dodala je še: "Vem, da ljubi to državo in vem, da bo ta vedno, vedno na prvem mestu."

Brown je napovedal tudi boj proti kriminalu: "Ne bomo le stali in gledali, kako življenja večine, ki spoštuje zakone, uničuje vedenje manjšin, ki ga ne. Večina, ki spoštuje zakone in trdo dela, je vse bolj jezna - opravičeno - na manjšine, ki znajo govoriti le o svojih pravicah, ne sprejmejo pa odgovornosti za svoja dejanja." Del ukrepov proti kriminalu je tudi reševanje težav v problematičnih družinah in strožje kazni za tiste, ki so pod vplivom alkohola storili kaznivo dejanje.