Bruselj hoče omejiti izpuste CO2

Evropska komisija je predstavila strategijo o izpustih toplogrednih plinov v cestnem prometu, Z njo želi omejiti izpuste ogljikovega dioksida iz novih avtomobilov do leta 2012.

Objavljeno
07. februar 2007 15.56
Komisar evropske komisije za širitev Günter Verheugen
Bruselj - Evropska komisija je danes predstavila dolgo pričakovano strategijo o izpustih toplogrednih plinov v cestnem prometu, s katero želi izpuste ogljikovega dioksida (CO2) iz novih avtomobilov do leta 2012 omejiti na 120 gramov na kilometer. Proizvajalci avtomobilov bodo morali izpuste zmanjšati na 130 g/km, preostalih 10 g/km pa naj bi prispevala večja učinkovitost klimatskih naprav, večja uporaba biogoriv ter drugi ukrepi.

Omejitev izpustov se bo porazdelila med uporabniki in proizvajalci avtomobilov

Omejitev emisij ogljikovega dioksida na 120 g/km v praksi pomeni porabo 4,5 litra goriva na 100 kilometrov za dizelska vozila oziroma pet litrov goriva na 100 kilometrov za bencinska vozila, kar pomeni 25-odstotno znižanje trenutne ravni porabe.

Kako so bodo te omejitve v praksi porazdelile med proizvajalce avtomobilov in drugo, z avtomobili povezano industrijo, komisija danes ni povedala. "Natančno opredelitev moramo šele določiti," poudarja komisija in zagotavlja, da se bo o tem vprašanju posvetovala s ključnimi akterji.

Predlog strategije sta danes v Bruslju predstavila komisar za podjetništvo in industrijo Guenter Verheugen ter komisar za okolje Stavros Dimas. Ta obvezujoč zakonodajni predlog glede emisij na osnovi danes predstavljene strategije pričakuje še v tem letu.
Verheugen je danes zatrdil, da komisija ni popustila pritiskom industrije, ampak da se je postavila na stran proizvajalcev manjših in čistejših avtomobilov, ki se vedno bolj soočajo s konkurenco izven EU. "Čistejši avtomobili bodo industrijo spodbujali k investicijam, od tega pa bodo imeli koristi potrošniki," je menil in zagotovil, da bodo omejitve veljale za vse avtomobile, ki se bodo prodajali v EU - torej tudi za ameriška in azijska vozila.

Novi avtomobili že zmanjšujejo toplogredne pline

"Stroški za čistejše avtomobile bodo več kot uravnoteženi z manjšo porabo goriva. Tako se bo potrošniku na dolgi rok splačalo kupiti okolju bolj prijazen avto," je komisar Dimas poskušal obrazložiti ocene, da se bodo zaradi novih, okolju prijaznejših tehnologij cene avtomobilov dvignile. Kot poudarja komisija, so novi avtomobili od leta 1995 že zmanjšali emisije CO2 za 12 odstotkov, njihova cena pa je narasla precej manj, kot je znašala inflacija. "To pomeni, da se da izpuste CO2 znižati na cenovno sprejemljiv način," še menijo v Bruslju.

Verheugen: Industrija je sposobna odgovoriti na izpuste plinov

Ob tem pa Verheugen zagotavlja, da je avtomobilska industrija na "pozitivni izziv", kot imenuje predlagane zahteve glede omejitev izpustov, sposobna odgovoriti. "Možno je imeti čisto okolje, nove zaposlitve ter inovacije," meni in dodaja, da je prihodnost evropske avtomobilske industrije v "najboljših, najvarnejših in najčistejših avtomobilih."

Cestni promet v EU prispeva okrog četrtino vseh izpustov

Cestni promet v EU prispeva okoli četrtino vseh izpustov CO2, osebni avtomobili pa okoli 12 odstotkov, poudarja komisija. Celotni izpusti CO2 naj bi se med leti 1990 in 2004 v EU znižali za okoli pet odstotkov, medtem pa so emisije cestnega prometa narasle kar za 26 odstotkov. Komisija poudarja, da se je sicer izboljšala tehnologija v smislu učinkovitosti goriv in manjšega izpusta CO2, vendar ne dovolj, da bi nevtralizirala rast prometa in velikosti avtomobilov.