Busheva strategija tudi za Bližnji vzhod?

Ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice bo danes začela enotedensko turnejo po Bližnjem vzhodu, kjer naj bi razpravljala o izraelsko-palestinskem konfliktu in razmerah v Iraku.

Objavljeno
12. januar 2007 13.06
Condoleezza_Rice
Washington - Ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice bo danes začela enotedensko turnejo po Bližnjem vzhodu, kjer naj bi z voditelji nekaterih tamkajšnjih držav razpravljala o izraelsko-palestinskem konfliktu in razmerah v Iraku. Riceova bo turnejo začela v Izraelu, kasneje pa bo obiskala palestinska ozemlja, Jordanijo, Egipt, Savdsko Arabijo in Kuvajt, kjer bo iskala tudi podporo novi ameriški strategiji v Iraku.

Turneja ameriške državne sekretarke bo trajala do 19. januarja, ustavila pa se bo v Jeruzalemu, Ramali, Šarm el Šejku, Amanu, Rijadu in Kuvajtu, kjer se bo po besedah tiskovnega predstavnika ameriškega zunanjega ministrstva Seana McCormacka srečala z zunanjimi ministri zmernih arabskih držav, na pomoč katerih lahko ZDA računajo pri omejevanju vpliva Sirije in Irana v regiji. Riceova se bo po zaključku bližnjevzhodne turneje podala še v Evropo, kjer se bo ustavila v Nemčiji in Veliki Britaniji.