Cameron padel na kvizu iz britanske zgodovine

Luknje v znanju iz zgodovine so bile dober povod za posmeh političnih tekmecev britanskega premiera.

Objavljeno
27. september 2012 16.29
USA/
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

London - Britanski premier David Cameron se v sredo v pogovorni oddaji Davida Lettermena na ameriški televiziji CBS ni ravno izkazal s poznavanjem britanske zgodovine. S tem je ponudil svojim kritikom veliko priložnosti za posmeh, ki jo je izkoristil tudi nekdanji namestnik britanskega premiera John Prescott, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Legendarni voditelj Letterman mu je v priljubljeni oddaji Late Show zastavil več vprašanj o britanski zgodovini. A že prvo vprašanje, kdo je napisal britansko domoljubno pesem Rule Britannia, ga je spravilo v zadrego, saj po poročanju STA odgovora ni poznal.

Sledila so vprašanja o veliki listini svoboščin, Magna Carta, za katero je vedel, da gre za listino iz leta 1215, ki je omejila moč angleških monarhov in tako vplivala na razvoj demokracije, ni pa poznal njenega angleškega prevoda.

Luknje v znanju iz zgodovine so bile dober povod za posmeh političnih tekmecev britanskega premiera. Kot je na družbenem omrežju Twitter komentiral nekdanji namestnik britanskega premiera John Prescott, je bilo v oddaji lepo videti »pametnega in duhovitega rojaka, ki dobro zastopa svojo državo. Čestitke, Johnny Lee Miller!«

Britanski igralec Johnny Lee Miller je bil namreč prav tako gost Lettermanove oddaje, še piše STA.