Castro se počuti dobro

Voditelj kubanske revolucije Fidel Castro se počuti dobro, čemur je bil priča tudi njegov venezuelski prijatelj Hugo Chavez, ki ga je obiskal. Množični mediji dvomijo o Castrovem zdravstvenem stanju.

Objavljeno
14. marec 2007 17.39
Posodobljeno
14. marec 2007 17.50
Kubanski predsednik Fidel Castro je Kubancem sporočil, da se počuti dobro
Havana - Kubanski predsednik Fidel Castro je v ponedeljkovem telefonskem pogovoru z venezuelskim in haitijskim prijateljem Hugom Chavezom in Renejem Prevalom povedal, da se počuti zelo dobro, je danes poročal časnik Granma. "Počnem skoraj vse," je poudaril 80-letni Castro, ki okreva po operaciji črevesja julija lani. Chavez in Preval sta se sicer sestala na Haitiju v okviru Chavezove turneje po Latinski Ameriki in podpisala več sporazumov, ki vključujejo tudi Kubo.

Castro je Chavezu povedal, da je spremljal turnejo venezuelskega zaveznika po Latinski Ameriki, do katere je prišlo istočasno s turnejo ameriškega predsednika Georgea Busha, ki je obiskal Brazilijo, Urugvaj, Kolumbijo in Gvatemalo, svoj obisk držav Latinske Amerike pa bo zaključil v danes v Mehiki.

Chavez je v okviru svoje turneje medtem obiskal Argentino, Bolivijo, Nikaragvo, Jamajko in Haiti ter Castru med telefonskim pogovorom posredoval najboljše želje predstavnikov omenjenih držav. Castro je govore svojega zaveznika med njegovo turnejo medtem označil kot "briljantne".

Castrovo zdravje zavito skrivnost medijem

Castrovo dejansko zdravstveno stanje je sicer zavito v skrivnost, saj je kubanska vlada o zdravju Castra razkrila le malo podatkov. V torek je kubanska vlada sicer sporočila, da se Castrovo zdravstveno stanje sedaj hitreje izboljšuje in da kubanski voditelj že prevzema dnevne zadeve vlade v svoje roke, čeprav je po trditvah ameriških obveščevalnih agentov blizu smrti. Castro je po 47 letih vladanja Kubi svoje pristojnosti pred operacijo predal mlajšemu bratu Raulu.