Castro se počuti dobro

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je zanikal pisanje španskih medijev, da je Castrovo zdravstveno stanje slabo.

Objavljeno
17. januar 2007 12.04
Fidel Castro
Quito/Madrid - Venezuelski predsednik Hugo Chavez je zavrnil črnoglede novice o zdravstvenem stanju kubanskega voditelja Fidela Castra in v torek izjavil, da se Castro "dobro počuti, čeprav si nekateri ljudje želijo, da bi bil že mrtev".

"Fidel je dobro. Pred nekaj dnevi sem govoril z njim po telefonu več kot pol ure," je tik pred odhodom iz ekvadorske prestolnice Quito, kjer se je udeležil zaprisege ekvadorskega predsednika Rafaela Corree, dejal Chavez.

Na poročanje španskega časnika El Pais, ki je v torek objavil, da je zdravstveno stanje Castra zelo slabo, se je danes odzval tudi neimenovani kubanski diplomat v Madridu, ki je pisanje časnika označil za "laž" in "izmišljeno zgodbo". "To je še ena laž in o tem ne bom govoril. Če kdo lahko govori o Castrovem zdravstvenem stanju, je to Havana," je še dejal diplomat.

Španski dnevnik El Pais je v ponedeljek na svoji spletni strani poročal, da je zdravstveno stanje kubanskega voditelja Fidela Castra "zelo resno". Potem ko tri operacije na črevesju niso bile uspešne, je Castro dobil vnetje potrebušnice, ki je lahko usodno, če zdravljene ni uspešno, je objavil časnik in pri tem navajal zdravniške vire bolnišnice v Madridu, iz katere je decembra na pregled Castra odpotoval glavni gastrolog Garcia Sabrido. Tedaj je Sabrido Castrovo zdravstveno stanje opisal kot dobro in na poti k okrevanju. Dejal je tudi, da Castro nima rakavega obolenja, ampak " benigni proces z vrsto težav".