Castro »zdrav in dobro obveščen«

Z nekdanjim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom se je sestala generalna direktorica WHO Margaret Chan. Povedala je, da dolgoletni kubanski voditelj izgleda zdrav in ostaja dobro obveščen o vsem domačem in tujem dogajanju.

Objavljeno
29. oktober 2009 12.52
Fidel Castro
Ma. J.
Ma. J.
Havana - Sinoči se je z nekdanjim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom sestala generalna direktorica Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Margaret Chan. Povedala je, da dolgoletni kubanski voditelj izgleda zdrav in ostaja dobro obveščen o vsem domačem in tujem dogajanju.

Srečanje Chanove in Castra je trajalo več kot dve uri, na njem pa sta med drugim govorila o novi gripi in klimatskih spremembah, ki bi lahko vplivale na zdravje. Chanova je na novinarski konferenci, ki je sledila po srečanju, povedala, da 83-letni Castro ostaja dobro obveščen: »Kdor koli izmed vas, še posebej zdravniki, če teme ne poznate dobro, se ne pogovarjajte z njim, saj ve več kot vi.«

Castra sicer v javnosti niso videli že več kot tri leta. V tem obdobju je prestal več operacij, natančne informacije o njegovi bolezni in kraju okrevanja pa niso znane. Edine informacije o njegovem zdravju lahko javnost tako dobi od delegatov, ki imajo možnost, da se z njim srečajo.