Češki premier napadel novinarja

Češki premier Mirek Topolanek, je izgubil živce in novinarja rumenega časnika Blesk najprej verbalno napadel, potem pa še nekajkrat brcnil v novinarjev avtomobil.

Objavljeno
04. januar 2007 15.58
Zmago na petkovih in sobotnih volitvah na Češkem slavi Mirek Topolanek
Praga - Češki premier Mirek Topolanek, ki se že več časa ukvarja s problemi pri oblikovanju stabilne češke vlade, je v torek izgubil živce in novinarja rumenega časnika Blesk najprej verbalno napadel, potem pa še nekajkrat brcnil v novinarjev avtomobil. Topolanek je medtem že priznal, da je do incidenta res prišlo in se za nespodobno obnašanje opravičil.

Po pisanju časnika Blesk se je neljubi dogodek zgodil v torek zvečer, ko je novinar parkiral pred hišo Topolanekovega strankarskega kolega in čakal, da bi fotografiral premiera in njegovo spremljevalko. Ko je Topolanek prišel iz hiše, je v novinarjev avtomobil večkrat brcnil, pri čemer je nastalo nekaj tisoč kron škode.

Topolanek se je za incident že opravičil in dodal, da je izgubil živce zaradi novic, ki jih je o njem, njegovi družini in o najbližjih pred tem objavljal Blesk. Poudaril je tudi, da se hoče z novinarjem srečati in se pogovoriti.

Po poročanju čeških medijev naj bi imel Topolanek, ki je poročen že 23 let, že več mesecev razmerje s podpredsednico češkega parlamenta Lucie Talmanovo. Ta naj bi po podatkih nekaterih medijev pričakovala celo Topolanekovega otroka, česar premier doslej ni zanikal.

Topolaneku, čigar stranka je pred pol leta zmagala na parlamentarnih volitvah, je nedavno skupaj s Krščansko demokratsko unijo-Češko ljudsko stranko (KDU-ČSL) in Zelenimi sicer uspelo oblikovati koalicijo treh strank, vendar bi bila potrditev le te v 200-članskem parlamentu odvisna od podpore dveh poslancev, ki sta izstopila iz stranke liberalnih socialdemokratov (ČSSD) Jirija Paroubeka. Omenjena poslanca sta v sredo že poudarila, da koalicije ne bosta podprla in se tako pridružila preostalim poslancem ČSSD in komunistom (KSCM) pri nasprotovanju koaliciji.