Chavez: Castro je nesmrtni Che

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je ob robu vrha južnoameriškega trgovinskega združenja Mercosur izjavil, da se njegov kubanski zaveznik, voditelj Fidel Castro, bori za svoje življenje.

Objavljeno
20. januar 2007 11.29
Hugo Chavez, zaenkrat še predsednik države
Rio de Janeiro - Venezuelski predsednik Hugo Chavez je ob robu vrha južnoameriškega trgovinskega združenja Mercosur v Riu de Janeiru v petek izjavil, da se njegov kubanski zaveznik, tamkajšnji voditelj Fidel Castro bori za svoje življenje. Dodal je, da je s kubanskim voditeljem govoril pred nekaj dnevi, in poudaril, da oba verjameta, da bo Castro popolnoma ozdravel.

Chavez: "Tam so tisti, ki si želijo Fidelove smrti"

Chavez je španskemu časniku El Pais, ki je v ponedeljek pisal o slabem zdravstvenem stanju kubanskega voditelja, očital, da si želi Castrove smrti. "Tam so tisti, ki si želijo Fidelove smrti," je v Riu de Janeiru poudaril Chavez in dodal, da je Fidel Castro eden tistih voditeljev, ki ostanejo nesmrtni in zapisani v zgodovini. "Castro je kot Che Guevara, nesmrtni Che," je poudaril levičarski politik.

Španski dnevnik El Pais je v ponedeljek na svoji spletni strani sicer poročal, da je zdravstveno stanje kubanskega voditelja Fidela Castra "zelo resno". Potem ko tri operacije na črevesju niso bile uspešne, je Castro dobil vnetje potrebušnice, ki je lahko usodno, če zdravljene ni uspešno, je objavil časnik in pri tem navajal zdravniške vire bolnišnice v Madridu.