Chavez nacionaliziral hotel Hilton

Venezuelski predsednik Hugo Chavez nadaljuje s svojo politiko nacionalizacije, saj si je tokrat prilastil luksuzni hotel Hilton. Kot glavni razlog je navedel zanemarjanje hotela, kar negativno vpliva na venezuelski turizem.

Objavljeno
15. oktober 2009 19.19
Hugo Chavez med govorom na stadionu v Čilu.
Da. O.
Da. O.
Caracas - Venezuelski predsednik Hugo Chavez je znova upravičil svoj sloves nespornega vladarja v tej deželi Latinske Amerike. Tokrat se je Chavez namreč odločil, da bo nacionaliziral hotel Hilton na otoku Margarita.


Chavez je potezo pospremil v svojem slogu: "Dejal sem, vzemimo jim lastnino. Točno to smo tudi storili." Gre za še en primer Chavezove politike nacionalizacije, kjer sta najbolj na udaru energetska in telekomunikacijska sektorja.

 

Luksuzni hotel je nedolgo nazaj gostil srečanje afriških in južnoameriških voditeljev. Kamen spotike leži v dejstvu, da je moral Chavez za to srečanje pridobiti posebno dovoljenje lastnikov. Chavez je napovedal tudi spremembo imena, saj naj bi izraz Hilton predstavljal globalni kapital.


Kot glavni argument izvedbo nacionalizacije, je Chavez navedel zanemarjanje hotela, kar po njegovem mnenju posledično slabo vpliva na venezuelski turizem. Vodstvo verige hotelov Hilton se na odločitev še ni odzvalo.