Črnogorski premier boleha za rakom

Črnogorski premier Željko Šturanović ima redko obliko raka na pljučih, a je opravilno sposoben, so sporočili iz črnogorskega kliničnega centra. Črna gora je medtem postala članica IMF in Svetovne banke.

Objavljeno
18. januar 2007 21.53
Željko Šturanovič
Podgorica - Črnogorski premier Željko Šturanović ima redko obliko raka na pljučih, a je opravilno sposoben, so danes sporočili iz črnogorskega kliničnega centra, kjer so opravili preiskave.

Kot so dodali, je premier opravilno sposoben, le v dneh izvajanja terapije, ki jo mora zdravniški konzilij še določiti, bo moral v prihodnjih mesecih nekoliko zmanjšati delovne obveznosti.

Kot so še sporočili iz kliničnega centra, ima Šturanović redek nevroendokrini tumor pljuč. Pred nekaj meseci je bil sicer že na preiskavah v tujini.

Premier Šturanović se je rodil leta 1960, vlado pa vodi od novembra lani po septembrskih volitvah, na katerih je zmagala njegova Demokratska stranka socialistov s koalicijsko partnerko Socialdemokratsko stranko. V prejšnji vladi je bil minister za pravosodje.

Črna gora postala članica IMF in Svetovne banke

Črna gora je bila danes sprejeta v Mednarodni denarni sklad (IMF) in Svetovno banko. Polnopravna članica je postala, potem ko sta črnogorski finančni minister in predsednik sveta črnogorske centralne banke, Igor Lukšić in Ljubiša Krgović, danes v Washingtonu podpisala statute in konvencije teh mednarodnih finančnih institucij.

Črna gora je zaprosila za sprejem v IMF in Svetovno banko, potem ko je po osamosvojitvi Podgorice junija lani v skladu z ustavo nekdanje skupne države SČG Srbija nasledila članstvo SČG v obeh institucijah.

Srbija je v skladu z ustavo nasledila tudi članstvo SČG v Združenih narodih in vseh drugih mednarodnih organizacijah.