Deloma odprli prizorišče ponedeljkovega pokola v Washingtonu

Preiskava se nadaljuje. Motiv za ponedeljkov pokol v katerem je umrlo 12 ljudi še vedno ni znan.

Objavljeno
20. september 2013 10.29
US-NAVY-YARD-REOPENS-DAYS-AFTER-SHOOTING
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Washington − Mornariški kompleks Navy Yard v Washingtonu so v četrtek znova odprli, z izjemo stavbe 197, kjer je 34-letni Aaron Alexis v ponedeljek, preden je končal pod streli policije, pobil 12 ljudi.

Preiskava se nadaljuje, piše Slovenska tiskovna agencija. Motiv za pokol še vedno ni znan. Alexis se je avgusta sicer na kratko oglasil v dveh veteranskih bolnišnicah in se pritoževal nad nespečnostjo. Pred tem je policistom v državi Rhode Island prijavil, da ga nekdo zasleduje in da sliši glasove. Njegova mati se je opravičila, kar je slaba tolažba za svojce mrtvih, ki so lahko v sredo od policije dobili trupla pobitih.

Alexix je imel za seboj zgodovino nasilnih izbruhov in tudi streljanja, vendar je lahko povsem zakonito kupil šibrovko s katero se je odpravil morit. Razprave o orožju so v ZDA tako spet malce oživele, vendar precej manj kot po pokolu predšolskih otrok v državi Connecticut, dodaja STA.

Ameriški predsednik Barack Obama, za katerega je to že najmanj sedmi množični pokol s strelnim orožjem v ZDA, bo v nedeljo s prvo damo Michelle obiskal Navy Yard in se srečal s svojci ubitih in ranjenih ter zaposlenimi.