Deset mrtvih v dveh strelskih incidentih

V nakupovalnem centru Trolley Square Mall v zvezni državi Utah je nenadoma začel streljati neznani moški. Ubil je šest ljudi, več pa jih ranil. Strelca je obkolila policija in ga kmalu za tem smrtno ranila.

Objavljeno
13. februar 2007 10.09
Salt Lake City – V nakupovalnem centru Trolley Square Mall v zvezni državi Utah je ob 18.45 uri po lokalnem času nenadoma začel streljati moški. Ubil je šest ljudi, več pa jih ranil. Strelca je nato obkolila policija in ga kmalu za tem smrtno ranila.

Strelec je po pričevanjih očividcev začel streljati s "potezno pumparico" naključno mimoidoče, nekatere pa je nato uporabil tudi za živi ščit. Priče naj bi slišale okoli 20 strelov, za tem pa naj bi se strelec pred obleganjem policije, umaknil na oddelek z otroškimi oblačili.

Trije ljudje so trenutno v kritičnem stanju.

Še eno streljanje v Philadelphiji

O podobnem dogodku poročajo tudi iz Philadelphije v zvezni državi Pennsylvania. Incident se je zgodil v poslovni zgradbi med sestankom uprave podjetja Watson International. Moški je najprej ustrelil tri osebe, eno pa ranil in nato v starem philadelphijskem pristanišču sodil še sebi.

"Kot kaže, je strelca razburilo nekaj, kar se je zgodilo na sestanku," je izjavil predstavnik philadelphijske policije Richard Ross.