Donald Trump resno razmišlja 
o predsedniški tekmi

Eden večjih ameriških bogatašev, ki je imetje v Združenih državah zaslužil na nepremičninskem trgu, ko še ni bilo ne duha ne sluha o njegovem sesutju, je ponovil namige, da bi se lahko spustil v negotovo bitko za prihodnji predsedniški položaj.

Objavljeno
11. februar 2011 15.41
Z.R., zunanja politika
Z.R., zunanja politika
Kot je Donald Trump v sredo zvečer povedal v oddaji Piers Morgan Tonight novega voditelja CNN, zdaj o tem »resno razmišlja, vendar se bo dokončno odločil do poletja oziroma do junija«. Trump, čigar premoženje v reviji Forbes ocenjujejo na dve milijardi dolarjev, je v oddaji razlagal, da gre ZDA slabo in da so izgubile tudi ves ugled v svetu. »Ljubim to državo in sovražim, kar se ji je zgodilo; po svetu pa se nam smejijo, saj nas tudi ne spoštujejo.« Kot je povedal, bi po morebitni zmagi pretehtal ameriško zunanjo politiko, predvsem pa odnose s Kitajsko, saj jo ima za »sovražnico«. »Vsekakor bi najprej napovedal močno obdavčitev vseh kitajskih izdelkov, za vse naj bi veljala 25-odstotna. Potem bi se tudi oni začeli pogajati in ne bi več manipulirali s svojo valuto, saj bi nas radi gospodarsko prevzeli.« Še slabši od Kitajske pa je zanj Opec, v katerem se po Trumpovem prepričanju za mizo pogovarja dvanajst ljudi in določa ceno nafte, »nihče pa ne ukrepa proti temu«.

Donald Trump je že dolga leta poročen s Slovenko, doma iz Sevnice. In če se bodo njegovi načrti uresničili, bo njegova Melanija celo prva first lady iz Slovenije.