Drugi samomorilski napad v dveh dneh

Talibski napadalec se je razstrelil v bližini vozila direktorja obveščevalne službe Kamaludina Kana Ačikzaja, ki je ostal nepoškodovan, napad pa je terjal štiri smrtne žrtve, 12 ljudi pa je bilo ranjenih.

Objavljeno
28. marec 2007 11.51
Kabul - V samomorilskem napadu v afganistanski prestolnici Kabul so bili danes ubiti štirje ljudje, 12 pa jih je bilo ranjenih. Talibski samomorilski napadalec na motorju se je namreč razstrelil v bližini vozila direktorja obveščevalne službe Kamaludina Kana Ačikzaja, ki pa je v napadu ostal nepoškodovan. Samomorilski napadi so v močno zastraženem Kabulu neobičajni. Odgovornost za napad je prevzel talibski vodja Mulah Dadulah, napad pa naj bi bil naperjen proti “ameriškim vohunom“, je dejal v satelitskem telefonskem pogovoru.

Samomorilski napadalec je bil oblečen v berača. Sicer pa si je Ačikzaj v zadnjih letih pridobil sloves moža, ki s trdo roko nastopa proti skrajnežem in teroristom.

Današnji samomorilski napad v Kabulu je drugi v letošnjem letu. Zgodil se je dan po samomorilskem napadu v provinci Helmand na jugu države, katerega tarča je bil načelnik policije v provinci Helmand, ki je napad preživel, ubiti pa so bili štirje policisti.