Eksplodiral paket

Na mednarodni poštni poslovalnici na letališču v Frankfurtu je eksplodiral paket, pri čemer je bil lažje ranjen carinik. Policijska preiskava še poteka, možnost napada na poštno poslovalnico pa so že izključili.

Objavljeno
07. september 2009 21.47
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Frankfurt - Na mednarodni poštni poslovalnici na letališču v Frankfurtu je pri rutinskem pregledu pošte danes eksplodiral paket, pri čemer je bil lažje ranjen carinik. Tiskovni predstavnik nemške poštno-logistične skupine Deutsche Post je že izključil možnost napada na poštno poslovalnico.

Kot je sporočila Deutsche Post, je eksplodiral paket ali vreča z več paketi. Pošiljka je prišla iz tujine, pot pa naj bi iz Nemčije nadaljevala v tujino. Kdo je pošiljko poslal in komu je bila namenjena, zaenkrat ni znano.

 

"Videti je, kot da ne gre za napad na poštno poslovalnico. To se zgodi vedno znova. Tudi kriminalci uporabljajo pošto," je dejal neimenovani tiskovni predstavnik Deutsche Post. Policijska preiskava še poteka.

 

Poslopje letališča v eksploziji ni bilo poškodovano. Poštno poslovalnico so pospravili, okoli 400 zaposlenih pa so pospremili na varno. Zaposleni so približno štiri ure po eksploziji nadaljevali delo.