Eksplozija bojlerja porušila pet stanovanj

Na jugu Turčije je bi zjutraj v eksploziji bojlerja uničen del stanovanjskega bloka, v katerem živijo vojaki z družinami. Uničeno je bilo pet stanovanj.

Objavljeno
11. december 2006 13.18
V eksploziji bojlerja ranjeno najmanj osem ljudi
Diyarbakir - Na jugu Turčije v kraju Diyarbakir je bil zjutraj v eksploziji bojlerja uničen del stanovanjskega bloka, v katerem živijo vojaki z družinami, so sporočile lokalne oblasti. Zasebna televizijska postaja NTV je poročala, da so izpod ruševin petnadstropnega bloka rešili osem ljudi, še sedem pa naj bi jih bilo ujetih pod ruševinami.

V eksploziji bojlerja v kleti poslopja, ki leži v varovanem vojaškem naselju, je bilo uničenih pet stanovanj. Policija je že pridržala moškega, ki je v soboto popravljal bojler, z iskanjem ponesrečenih pa nadaljujejo. Osmerica rešenih je ranjenih, vendar nobeden ni v smrtni nevarnosti, so sporočile oblasti.

Diyarbakir je največje mesto na pretežno kurdskem jugovzhodu države, kjer se vladne sile že desetletja borijo proti kurdskim upornikom. Ti v zadnjih časih turško vojsko in policijo napadajo z daljinsko vodenimi bombami, vendar napadi večinoma potekajo v izoliranih goratih območjih.