Eksplozija v kitajskem premogovniku

Eksplozija v premogovniku v kitajski provinci Shanxi je zahtevala najmanj 26 smrtnih žrtev. Več delavcev pri gradnji podzemne železnice v Pekingu pa sta zasula zemlja in cement.

Objavljeno
29. marec 2007 11.21
Kitajski rudar po nesreči v rudniku
Peking - Eksplozija v premogovniki v kitajskem kraju Linfen v provinci Shanxi je v sredo zahtevala najmanj 26 smrtnih žrtev. Gre za že drugo večjo rudarsko nesrečo v zadnjih dneh v provinci Shanxi. V eksploziji v rudniku 18. marca je življenju izgubilo 21 rudarjev.

Reševalci so danes uspeli izvleči vseh 26 trupel. Preiskava je pokazala, da je premogovnik obratoval brez dovoljenja in da so bili delovni pogoji v premogovniku zelo nevarni, policija pa je že aretirala več ljudi, med njimi lastnika in upravljavca premogovnika.

Medtem pa je na gradbišču nove podzemne železnice, ki jo gradijo za prihodnje olimpijske igre v Pekingu, zaradi nesreče pod predorom gradbišča zasulo šest delavcev. Reševalci se poskušajo prebiti do pogrešanih, vendar je upanje, da jih bodo našli žive, zelo majhno. Nesreča se je zgodila, ko se je na delavce v predoru, ki so bili 22 metrov globoko, zrušilo 20 kvadratnih metrov zemlje in cementa.