FBI aretiral domnevne teroriste

Pripadniki ameriškega zveznega preiskovalnega urada so v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado aretirali tri domnevne teroriste, ki naj bi načrtovali napad na podzemno železnico v New Yorku.

Objavljeno
20. september 2009 11.08
Da. O./STA
Da. O./STA
Washington - Pripadniki ameriškega zveznega preiskovalnega urada (FBI) so v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado aretirali domnevnega terorista, ki naj bi imel stike s teroristično mrežo Al Kaida. 24-letni Afganistanec Najibullah Zazi naj bi bil povezan s teroristično zaroto, katere cilj je bil morebitni napad na podzemno železnico v New Yorku.

Kot je poroča ameriška televizijska mreža CNN, sklicujoč se na policijske vire, je osumljeni že priznal povezave z Al Kaido. Policisti so v Koloradu aretirali tudi očeta 24-letnika, kasneje v New Yorku pa je sledila tudi aretacija še 37-letnika, prav tako iz Afganistana.

Kot so sporočili iz ameriškega pravosodnega ministrstva, so vsi trije obdolženi "kriminalne zarote in namernega krivega pričanja pred FBI v zadevi mednarodnega in domačega terorizma". Vsi trije naj bi pred sodnika stopila v ponedeljek. V primeru, da jih spoznajo krive, jim grozi do osem let zapora.