Kalifornijski par zanikal obtožbe

Kalifornijski par, ki je obtožen ugrabitve takrat 11-letne Jaycee Dugard, ki jo je 18 let zadrževal v baraki na dvorišču svoje hiše, je na sodišču zanikal vse obtožbe.

Objavljeno
29. avgust 2009 14.31
Ka.K./STA
Ka.K./STA
San Francisco - Policija je 58-letnega Phillipa Garrida in njegovo 54-letno ženo Nancy aretirala v sredo, potem ko je Garrido z dvema dekletoma v kampusu na univerzi Berkeley delil versko literaturo. Izkazalo se je, da je Dugardova, ki jo je par ugrabil junija 1991, s hčerkama, danes starima enajst in 15 let, večino časa preživela v skriti baraki na dvorišču Garridove hiše v kraju Antioch, kakih 80 kilometrov vzhodno od San Francisca.

 

Garrida in njegova soproga sta se v petek na zaslišanju izrekla za nedolžna v 29 točkah obtožnice, ki ju med drugim bremeni ugrabitve, posilstev in neprostovoljnega zaprtja.

 

V bizarnem pogovoru z lokalno televizijo pa je Garrido, ki so ga sosedi označili za verskega fundamentalista, priznal, da je bila njegova ugrabitev Jaycee leta 1991 "nekaj groznega", hkrati pa vztrajal, da se je s tem njegovo življenje "popolnoma obrnilo" in da gre za toplo zgodbo.

 

Policija je sicer v petek začela preiskovati Garridovo posest, kjer išče morebitne dokaze za njegovo vpletenost v umore okoli deset prostitutk v 90. letih minulega stoletja na območju San Francisca. Garrido je takrat delal v tovarni, blizu katere je bila v industrijski coni odvržena večina trupel umorjenih žensk.

 

Policija je tudi ugotovila vrsto zamujenih priložnosti, da bi odkrili zločin že prej. Med drugim je policist leta 2006 obiskal Garridov dom, da bi preiskal prijavo, da v barakah in šotorih na dvorišču živijo ljudje, vendar pa sploh ni vstopil v hišo in tudi ni vedel, da je Garrido registrirani spolni prestopnik.

 

Medtem ko preiskava dogodka še poteka, pa se je Dugardova s hčerkama ponovno pridružila svoji družini. Njena polsestra, ki je stara 19 let, je na svoji strani na portalu MySpace zapisala, da ponovna združitev poteka dobro.