Kazenske ovadbe za starša

Policija v ameriški zvezni državi Kolorado je v soboto sporočila, da bo proti članom družine, ki so bili vpleteni v četrtkovo sago o balonu, vložila kazensko ovadbo.

Objavljeno
18. oktober 2009 12.38
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Denver - V Koloradu je v četrtek potekala velika reševalna akcija šestletnega dečka, ki naj bi pobegnil v doma narejenem balonu, nakar se je izkazalo, da dečka v balonu sploh ni bilo.

 

Kot je pojasnil policijski šerif v okrožju Larimer v Koloradu Jim Alderden, je policija preiskala hišo družine Heene, zaenkrat pa še ni jasno, kateri člani družine bodo ovadeni in zaradi česa.

 

Policisti so Heenea in njegovo ženo Majumi, rojeno na Japonskem, v soboto cel dan zasliševali, saj sumijo, da bi lahko bila četrtkova drama z dečkom v balonu potegavščina.

 

Alderden se bo sicer sestal še s predstavniki zveznih letalskih oblasti in drugih vladnih agencij, ki se bodo odločili, ali bodo zaradi incidenta proti družini ukrepali tudi na zvezni ravni.

 

Ameriške televizije so v četrtek dramatično prenašale posnetke doma narejenega letečega balona srebrne barve, podobnega letečemu krožniku, in navajale priče, ki so videle, kako iz balona nekaj pada, domnevno celo fant, ki naj bi bil v balonu, ko je ta ušel s tal.

 

Zaradi reševalne akcije so za nekaj časa zaprli celo mednarodno letališče v Denverju, nacionalna garda je za balonom poslala helikopter, nato pa se je vse skupaj izkazalo za lažni preplah. Fanta v balonu, ki se je po več urah leta sam spustil na tla 20 kilometrov stran od denverskega letališča, namreč ni bilo.

 

Našli so ga kasneje doma, ko je prilezel s podstrešja, kjer se je skrival v kartonski škatli, potem ko ga je oče nahrulil, ker je plezal po balonu. Oče je kasneje izrazil obžalovanje, da je kričal na sina, ki se je prestrašil in se skril ter tako nehote povzročil nacionalno dramo.

 

Družina Heene naj bi bila sicer še kar znana, saj so nastopili v več televizijskih oddajah. Richard Heene je navdušen lovec na nevihte, poleg tega pa naj bi skušal odkriti življenje v vesolju. Nevihte naj bi lovil skupaj z otrokoma in pri tem opravljal različne meritve.