Napadi se vrstijo

Na severozahodu Pakistana je razneslo avtomobil bombo, pri čemer naj bi bilo ubitih najmanj deset ljudi. To je bil že drugi napad na tem območju države v nekaj urah, potem ko je bilo v napadu davi ubitih najmanj šest ljudi.

Objavljeno
26. september 2009 12.57
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Islamabad - V mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je danes razneslo avtomobil bombo, pri čemer je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj deset ljudi. To je bil že drugi napad na tem območju države v nekaj urah, potem ko je bilo v samomorilskem napadu v predmestju mesta Banu davi po zadnjih podatkih ubitih najmanj šest ljudi.

 

Avtomobil bombo je v Pešavarju, prestolnici Severozahodne mejne province, razneslo na aveniji, ki vodi do glavne vojašnice v mestu. Po zadnjih podatkih je bilo v tem napadu ubitih deset ljudi, več deset pa ranjenih.

 

Štiri ure pred tem je v garnizijskem mestu Banu nedaleč od meje z Afganistanom samomorilski napadalec sprožil eksplozijo na tovornjaku natovorjenega razstreliva, pri čemer je umrlo najmanj šest ljudi. Odgovornost za ta napad so prevzel s teroristično mrežo Al Kaida povezani talibani v Pakistanu.

 

V Pakistanu se v zadnjem času vrstijo atentati, večinoma samomorilski napadi, za njimi pa večinoma stojijo pakistanski talibani. V minulih dveh letih je v napadih umrlo več kot 2100 ljudi.