Nov napad v Pešavarju

Na tržnici v bližini mesta Pešavar na severozahodu Pakistana je eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer je bilo ubitih najmanj 24 ljudi, 55 pa je ranjenih. To je že tretji napad v okolici omenjenega mesta v zadnjih treh dneh.

Objavljeno
10. november 2009 14.23
Ma. J.
Ma. J.
Pešavar - Na tržnici v bližini mesta Pešavar na severozahodu Pakistana je danes eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer je bilo ubitih najmanj 24 ljudi, 55 pa je ranjenih.

Pakistanske oblasti menijo, da je bila bomba nastavljena v avtomobilu, ki je bil parkiran pred tržnico. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, pakistanske oblasti pa so za podobne napade v zadnjem času obtožile talibe. Skrajneži namreč upajo, da bodo s številnimi napadi, katerih tarča so predvsem civilisti, vojsko prisilili, da bo omilila ofenzivo na Južni Vaziristan.

To je že tretji napad v okolici omenjenega mesta v zadnjih treh dneh. Včeraj so bili v samomorilskem napadu v Pešavarju ubiti najmanj trije ljudje, v nedeljo pa je bilo ubitih najmanj 12. Sicer pa je do enega izmed najhujših napadov prišlo konec oktobra, ko je eksplozija na mestni tržnici zahtevala življenja 112 ljudi