Reševalne ekipe dosegle oddaljena območja

Tuje reševalne ekipe so prodrle še globlje v območja, ki jih je pred tednom dni prizadel uničujoč potres. Reševalci pomagajo tako prizadetim v potresu, kot tudi obolelim z različnimi boleznimi.

Objavljeno
07. oktober 2009 16.06
Ma. J.
Ma. J.
Džakarta - Tuje reševalne ekipe so prodrle še globlje v območja, ki jih je pred tednom dni prizadel uničujoč potres. Reševalci pomagajo tako prizadetim v potresu, kot tudi obolelim z različnimi boleznimi. Tako kot večina Indonezije namreč tudi Zahodna Sumatra nima delujočega zdravstvenega sistema, zaradi česar je sedaj veliko ljudi izkoristilo priložnost in poiskalo zdravniško pomoč tudi zaradi dolgotrajnejših bolezni.

Velike dele prestolnice province, mesta Padang, in okoliških vasi je potres z močjo 7,6 stopnje po Richterjevi lestvici, ki mu je naslednji dan sledil še nekoliko blažji potres, zravnal z zemljo ali pa so jih pod seboj pokopali zemeljski plazovi. Po uradnih podatkih so v potresu umrli 704 ljudje, številka pa bi lahko presegla 1000. Uničenih ali močno poškodovanih je bilo 180.000 stavb, od tega polovica domov, močno poškodovane pa so bile tudi ceste, zaradi česar pomoč na prizadeta območja še vedno prihaja prepočasi.