V potresu življenje izgubila dva človeka

Indonezijski otok Sumbawa je stresel potres z močjo 6,7 stopnje po Richterjevi lestvici, pri čemer sta umrla dva človeka. Zaradi zemeljskih plazov na otoku Sulawesi pa je umrlo 14 ljudi.

Objavljeno
09. november 2009 10.39
Ma. J.
Ma. J.
Džakarta - Indonezijski otok Sumbawa je stresel močan potres z močjo 6,7 stopnje po Richterjevi lestvici, pri čemer sta umrla dva človeka, ki ju je pod seboj pokopala stavba. Najmanj 40 ljudi je poškodovanih, vsaj 20 pa je moralo zdravniško pomoč poiskati v bolnišnici. Poškodovane so tudi številne stavbe in ceste.

Epicenter potresa je bil 15 kilometrov severozahodno od otoka Sumbawa in 1335 kilometrov od indonezijske prestolnice Džakarta.

Indonezija si sicer še vedno ni popolnoma opomogla od uničujočega potresa z jakostjo 7,6 po Richterjevi lestvici, ki je konec septembra stresel Zahodno Sumatro. V potresu je umrlo več kot 1100 ljudi.

Zaradi zemeljskih plazov umrlo 14 ljudi

Zaradi zemeljskih plazov, ki jih je sprožilo močno deževje, je na indonezijskem otoku Sulawesi življenje izgubilo 14 ljudi, veliko pa jih še vedno pogrešajo. Plazovi so porušili tudi več stavb in poškodovali številne ceste, zaradi česar so določeni predeli otoka odrezani od pomoči.