Gadafijeva »hotnica« že v domovini

Libijskega voditelja je včeraj zapustila še ena zaupnica - osemintridesetletna Galina Kolotnicka, ukrajinska medicinska sestra, ki je imela z Gadafijem menda zelo tesen odnos. Kolotnicka se je tako pridružila članom vlade, diplomatom, pripadnikom vojske in celo sorodnikom, ki so Gadafiju že obrnili hrbet.

Objavljeno
28. februar 2011 15.25
Ma. Ja., delo.si
Ma. Ja., delo.si
Kijev - Kolotnicka je v domovino prispela z letalom, ki je iz Libije popeljalo 122 ukrajinskih državljanov in še 68 tujcev. Pred njenim blokom v mestu Brovari, nedaleč ukrajinske prestolnice Kijev, so se že včeraj zbrali številni novinarji, ki jo želijo ujeti v fotografski objektiv ali dobiti njeno izjavo, toda Gadafijeva medicinska sestra se je zavila v molk.

Kot je zbranim pripadnikom sedme sile povedala njena hči Tetjana, je zelo utrujena. »Prosim razumite,« je dejala. »Pustite ji počivati.« Irina, njena mati, pa je bila bolj ostrih besed. Novinarjem je namreč zabrusila, naj gredo »k vragu«. »Z namigovanjem, da je bila Gadafijeva ljubica, ste uničili ugled moje hčerke. Samo nekaj vam bom rekla: Galina se v Libijo ne bo vrnila!« je dejala.

Galino Kolotnicko je za »hotnico« sicer označil nekdanji ameriški veleposlanik v Libiji Gene Kretz. V eni izmed izmed zaupnih diplomatskih depeš, ki jih je lani objavil spletni portal WikiLeaks, je namreč pisalo, da »svetlolasa ukrajinska hotnica« vselej potuje z libijskim voditeljem in pozna njegove navade, Gadafi pa je nanjo menda močno navezan.

Ukrajinski mediji poročajo, da se je Kolotnicka v Libijo preselila pred devetimi leti. Najprej je delala v eni izmed tamkajšnjih bolnišnic, nato pa jo je najel libijski voditelj.