Heathrow bo kmalu spet deloval normalno

Na londonskem letališču Heathrow, največjem letališču v Evropi, se razmere po kaosu, ki ga je povzročila gosta megla, normalizirajo. Promet naj bi povsem normalno stekel že drevi.

Objavljeno
24. december 2006 16.31
Promet bo stekel že drevi
London - Na londonskem letališču Heathrow, največjem letališču v Evropi, se razmere po kaosu, ki ga je povzročila gosta megla, normalizirajo. Številni potniki, ki jim je vreme prekrižalo praznične načrte, si lahko tako oddahnejo, saj naj bi promet povsem normalno stekel že drevi. Je pa nekatere potnike v Veliki Britaniji prizadela 24-urna stavka sprevodnikov na vlakih v osrednji Angliji.

Britanskemu letalskemu prevozniku British Airways danes prvič po štirih dneh zaradi megle ni bilo treba odpovedati letov. Obenem je bilo na letališču dan pred božičem manj prometa kot v minulih dneh, ko so morali zaradi slabe vidljivosti odpovedati več kot tisoč letov, to pa je v predprazničnem času prizadelo več desettisoč potnikov. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je megla poleg British Airwaysa prizadela tudi druge letalske prevoznike, med njimi nizkocenovni družbi Ryanair in Easyjet.

Po navedbah letališča naj bi drevi promet stekel popolnoma normalno. Čez dan so bile namreč na letališčih pred številnimi okenci še vrste, a po navedbah letalskih prevoznikov predvsem zato, ker so številni potniki na letališče prispeli več ur pred poletom, da zagotovo ne bi zamudili povezave.