Hongkong žaluje za žrtvami ladijske nesreče

V Hongkongu so danes s tremi minutami tišine uradno začeli tridnevno žalovanje za 38 žrtvami tragične nesreče.

Objavljeno
04. oktober 2012 13.46
HONG KONG-ACCIDENT-FERRY
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Hongkong − V Hongkongu so danes s tremi minutami tišine uradno začeli tridnevno žalovanje za 38 žrtvami ponedeljkovega tragičnega trčenja trajekta in potniške ladje. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, zastave visijo na polovici drogov, pripravili pa so tudi spominsko slovesnost, ki se je je udeležilo okoli 500 ljudi.

Nesreča se je zgodila blizu otoka Lamma, ki leži nekaj kilometrov jugozahodno od Hongkonga. Potniška ladja v lasti podjetja Hongkong Electric, na kateri so bili zaposleni v podjetju in njihove družine, ki so se ob državnem prazniku odpravljali na ogled ognjemeta, je nekaj po osmi uri zvečer trčila v trajekt.

Preiskovalci še vedno ne vedo, kako se je nesreča zgodila − obe plovili sta bili namreč zelo zanesljivi, noč je bila mirna, pristanišče v Hongkongu pa je eno od najbolj prometnih na svetu in se ponaša z najboljšo infrastrukturo. Policija je sicer že v torek aretirala kapitana obeh ladij in pet članov posadke ter s tem nakazala, da je za nesrečo morda kriva človeška napaka.