Hrvaškega obrambnega ministra zadela kap

Hrvaškega obrambnega ministra Branka Vukelića je v torek v Karlovcu zadela srčna kap. Davi so ga v Zagrebu operirali, njegovo stanje pa je zdaj stabilno, je povedal minister za zdravje Darko Milinović.

Objavljeno
21. oktober 2009 13.17
Minister za gospodarstvo Branko Vukelić
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Zagreb - Hrvaškega obrambnega ministra Branka Vukelića je v torek v Karlovcu zadela srčna kap. Davi so ga v Zagrebu operirali, njegovo stanje pa je zdaj stabilno, je povedal minister za zdravje Darko Milinović.

Milinović je povedal, da so ministra Vukelića zaradi več ur trajajočih bolečin v prsih davi sprejeli v zagrebški bolnišnici. Zdravniki so ga, ko so postavili diagnozo srčnega infarkta, takoj operirali. Operacijo 51-letnega ministra so potrdili tudi na hrvaškem obrambnem ministrstvu.

 

Večernji list na svoji spletni strani ugiba, ali je poslabšanje zdravstvenega stanja ministra Vukelića izzvala napoved hrvaškega notranjega ministra Tomislava Karamarka, da bodo vnovič odprli preiskavo o pogrešanih petih milijonih dolarjev v aferi v Brodosplitu, v katero naj bi Vukelić bil vpleten v času, ko je bil minister za gospodarstvo.

 

Hrvaški mediji so v preteklosti pisali, da je Vukelić zahteval izgradnjo mostu in ceste proti svoji rojstni vasi v okolici Karlovca ter da je brez javnega razpisa in brez objektivnih razlogov zagotovil gradnjo ceste do lokala svojega brata. Vukelić je vse obtožbe zanikal, hrvaška premierka Jadranka Kosor pa je napovedala preiskavo.