Identificirali napadalca na letališče Domodedovo, aretirali tri osebe

Ruski preiskovalci so identificirali sedem osumljencev za januarski teroristični napad na največje moskovsko letališče Domodedovo, v katerem je umrlo 36 ljudi, več kot sto je bilo ranjenih.

Objavljeno
09. februar 2011 11.06
Ma. Ja., delo.si
Ma. Ja., delo.si
Moskva - Kot poroča ruska tiskovna agencija RIA Novosti, so preiskovalci identificirali sedem osumljencev, med njimi tudi samomorilskega napadalca, 20-letnega Magomeda Jevlojeva iz republike Ingušetije. Ruske oblasti dvajsetletnika uradno sicer še niso identificirale, ampak je njegovo ime novinarjem izdal neimenovan policijski vir.

Kot poroča ruska tiskovna agencija ITAR-TASS, so oblasti poleg tega aretirale brata in sestro domnevnega napadalca, 16-letnega Ahmeda in 22-letno Fatimo. Policija je aretirala tudi tretjega domnevnega sostorilca, 23-letnega Umarja Auševa. Sodišče je naročilo, da brata in sestro pridržijo dva mesca, medtem ko bodo potekale preiskave o njuni domnevni vpletenosti v napad na letališče Domodedovo.

Odgovornost za januarski napad na moskovsko letališče je včeraj sicer prevzel vodja čečenskih upornikov Doku Umarov. Samooklicani emir kavkaškega emirata je pred tem zagrozil z novimi napadi in dejal, da je pred Rusijo leto »krvi in solza«.