Indonezijska vojska: Razbitin letala sploh še nismo našli

Indonezijska vojska je zanikala navedbe, da naj bi iskalne in reševalne ekipe našle razbitine letala, ki je včeraj strmoglavilo med indonezijskima otokoma Java in Sulawesi.

Objavljeno
02. januar 2007 14.59
Indonezija
Džakarta - Indonezijska vojska je zanikala navedbe, da naj bi iskalne in reševalne ekipe našle razbitine letala, ki je s skupno 102 potnikoma in članoma posadke včeraj strmoglavilo med indonezijskima otokoma Java in Sulawesi. Kot je za indonezijsko televizijo Metro povedal regionalni vojaški poveljnik Arif Budi Santoso, so pogorje na zahodu Sulawesija, kjer naj bi letalo trčilo v goro in strmoglavilo, preiskali, a ostankov letala niso našli.

Tiskovne agencije so pred tem danes poročale, da so reševalne ekipe že našle razbitine letala in 90 trupel, za preostalih 12 ljudi, ki so bili na krovu letala, pa naj bi zaenkrat še ostajalo upanje, da so nesrečo preživeli. Letalo družbe Adam Air s 96 potniki in šestimi člani posadke naj bi sicer v ponedeljek kake tri ure po vzletu z letališča na Javi zaradi prenizkega letenja trčilo v goro na zahodu Sulawesija.