Indonezijski deček umrl zaradi ptičje gripe

V Indoneziji je zaradi okužbe s smrtonosnim virusom H5N1 danes umrl 14-letni fant iz Serponga, jugozahodno od Džakarte. To je že 58 žrtev v tej državi.

Objavljeno
10. januar 2007 10.18
Džakarta/Peking - V Indoneziji je zaradi okužbe s smrtonosnim virusom H5N1 danes umrl 14-letni fant iz Serponga, jugozahodno od Džakarte, s čimer se je število smrtnih žrtev ptičje gripe v tej državi povzpelo na 58, so sporočili iz bolnišnice v Džakarti.

Deček je bil eden od dveh bolnikov v omenjeni bolnišnici, pri katerih so zdravniki potrdili okužbo s H5N1. Drugi bolnik je 37-letna ženska, prav tako iz Serponga.

Iz Kitajske so medtem sporočili, da so prvič po šestih mesecih potrdili okužbo z virusom ptičje gripe pri ljudeh. Gre za 37-letnega kmeta iz vzhodne province Anhui, ki je zbolel 10. decembra, v soboto pa so ga ozdravljenega že izpustili iz bolnišnice. Podrobnosti o tem, kako je zbolel, niso sporočili, dodali so le, da na območju, kjer živi, niso zabeležili drugih primerov okuženosti s ptičjo gripo.

V Indoneziji so doslej zabeležili največ smrtnih žrtev ptičje gripe, ki je doslej po vsem svetu od leta 2003 zahtevala 150 življenj ter sprožila množično pobijanje več deset milijonov kokoši in druge perutnine.