Interpol zasegel za osem milijonov evrov nezakonitih zdravil

Med zaseženimi farmacevtskimi proizvodi so bili antibiotiki, shujševalne tablete ter zdravila za zdravljenje raka in impotence.

Objavljeno
05. oktober 2012 13.29
FRANCE-POLICE-INTERPOL-MEDECINE-SEIZURE
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Lyon − Mednarodna organizacija kriminalistične policije Interpol je v policijski operaciji proti nezakoniti spletni prodaji zdravil zasegel farmacevtske proizvode v vrednosti več kot osem milijonov evrov. Med akcijo, ki je potekala v sto državah, so prijeli tudi okoli 80 ljudi, piše Slovenska tiskovna agencija.

Količino 3,75 milijona zaseženih tablet in kapsul so pri Interpolu razglasili za rekordni zaseg v kaki policijski operaciji, piše STA. Med zaseženimi farmacevtskimi proizvodi so bili med drugim antibiotiki, shujševalne tablete ter zdravila za zdravljenje raka in impotence.

Policijska akcija z imenom Pangea je bila namenjena posredovanju proti nezakoniti prodaji obstoječih zdravil ter prodaji ponaredkov in prepovedanih zdravil. V njej so sodelovale policije, carine in zdravstvene ustanove iz stotih držav. Med operacijo so tudi ukinili 18.000 spletnih strani, povezanih z nezakonitimi spletnimi lekarnami, dodaja STA.