Iran se je in se ni pogovarjal z Izraelom

Predstavniki Izraela in Irana so se, po besedah izraelske strani, prejšnji mesec v Kairu udeležili pogovorov o jedrski politiki na Bližnjem vzhodu. Gre za prvo srečanje obeh držav od iranske revolucije leta 1979. Iran je pogovore že zanikal.

Objavljeno
22. oktober 2009 13.35
Mo.Z.
Mo.Z.
Tel Aviv - Predstavniki Izraela in Irana so se, po besedah izraelske strani, prejšnji mesec v Kairu udeležili pogovorov o jedrski politiki na Bližnjem vzhodu. Po poročanju BBC je to prvo srečanje obeh držav od iranske revolucije leta 1979. Iran pa je pogovore že zanikal.

Tiskovna predstavnica izraelske komisije za jedrsko varnost Jael Doron je potrdila, da sta se Izrael in Iran udeležila pogovorov, ki jih je organizirala mednarodna komisija za razoroževanje, da pa se njuna predstavnika nista pogovarjala.

Iranska agnecija za jedrsko energijo je pogovore že zanikala, rekoč da "gre za psihološko operacijo, narejeno zato, da bi vplivala na uspeh iranske diplomacije na pogovorih v Ženevski in na Dunaju," je predstavnik iranske organizacije Ali Širzadian povedal za iransko telezijo.